Waarom werken met video essentieel is.

Ken jij de kracht van video al?

Justin Klein

Een bereik van honderdduizenden mensen in minder dan 2 minuten

 

Iedere dag maken in Nederland ruim 7 miljoen mensen gebruik van Facebook, 3,4 miljoen mensen van Instagram en 2,8 miljoen mensen van YouTube. Het zijn apps met een enorm groot bereik en daarmee ook enorme potentie. Het is voor bedrijven heel belangrijk om het effect van deze apps op waarde te schatten en niet bang te zijn voor het onbekende. De kracht van deze sociale media zit hem in het gebruik van beeld en geluid. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.  Voor een bedrijf is het daarom ook heel belangrijk om met de juiste input video’s te laten maken die overeenkomen met de identiteit van de organisatie.

Video laten maken

In deze blog ga ik jullie aan de hand van 3 punten vertellen wat de kracht is van video. Waarom het belangrijk is om bedrijfsvideo’s te laten maken, welke mogelijkheden video biedt en hoe je als bedrijf door middel van video mooie resultaten kan behalen.

#1. Video’s worden vaker gedeeld en vergroten de likeability

Ten opzichte van berichten met tekst, worden video’s veel vaker gedeeld. Uit onderzoek blijkt dat 92 op de 100 mensen video’s die ze bekijken ook delen met vrienden. Ik denk dat iedereen dit uit persoonlijke ervaring kan bevestigen. Vrijwel iedere dag krijg ik in meerdere groepsapps video’s doorgestuurd. Hoe mooi zou het zijn als een video van jouw bedrijf ook in menig groepsapp wordt verspreid? 

Ook de Albert Heijn heeft een sterke marketingstrategie voor haar video-uitingen. Zij weten de consument te informeren en tegelijkertijd ook te amuseren met een attractieve commercial. 

Door het grapje gaat men deze video onthouden en wordt de video ook in groepschats verspreid. Het aantal weergaven is enorm en het levert veel positieve associaties op. Men zal hierdoor de volgende keer misschien toch eerder de Albert Heijn binnenstappen dan de vertrouwde Jumbo 300 meter verderop.

#2. Beeld speelt in op de emotie van de kijker

De kans dat jij een traantje hebt gelaten na het kijken van de Titanic of kippenvel kreeg toen het Nederlands elftal de WK-finale behaalde, is vrij groot. En dat is ook niet gek, want video wekt emoties op. Deze emoties zijn veel sterker dan bij het lezen van een tekst of het bekijken van een foto. Financieel dienstverlener Nationale Nederlanden wist hier op een hele mooie manier op in te spelen tijdens de Marathon van Rotterdam in 2018. Een prachtige video, en die is hier te bekijken:

Nationale Nederlanden kreeg overweldigend veel positieve reacties en heeft een enorm publiek bereikt tijdens een dergelijk groot evenement als de Marathon van Rotterdam. De positieve associatie, middels deze video, heeft veel teweeggebracht bij de hardlopers en vormt hele mooie reclame voor het bedrijf.

#3. Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Communicatie verloopt veel makkelijker in de vorm van video. Als jij bij de IKEA bent geweest om een nieuwe kast te kopen, krijg jij daar vaak een hele lange handleiding bij. Je bladert dat boekje door, maar het is je eigenlijk nog steeds niet duidelijk hoe je die kast in elkaar moet zetten. Veel mensen gaan daarom op YouTube op zoek naar een tutorial en vervolgens hebben ze binnen 15 minuten die kast in elkaar gezet. Voor jouw bedrijf geldt precies hetzelfde: je kan meer dan 1000 woorden wijden aan een ‘Over ons’-pagina, maar je kan er ook voor kiezen om een korte bedrijfsvideo te maken. Dit is voor de consument veel aantrekkelijker dan een lang stuk tekst en maakt de insteek van jouw bedrijf direct duidelijk.

Het is dus afgelopen met lange teksten over de identiteit van het bedrijf en de diensten die het levert. Zorg dat je onderscheidend bent ten opzichte van de concurrentie en maak een leuke, grappige video die jouw bedrijf in een positief daglicht zet. Ik zie de video’s wel in mijn groepschats verschijnen!

 

Ben je benieuwd wat videocontent voor jouw bedrijf kan betekenen? Ik help je graag! Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Klik Hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.